Latijns-Amerika magazine.
 

Gerechtigdheid voor Maria Isabel Franco

  • datum:04/10
  • tijd:13:00-16:00
  • locatie:Humanity House
  • adres:Prinsegracht 8, Den Haag

Met petities en schrijfacties verhoogt Amnesty International de druk op autoriteiten om mensenrechtenschendingen te voorkomen of te beëindigen. Met dergelijke acties worden gewetensgevangenen vrijgelaten, krijgen zieke gevangenen medische verzorging of worden doodvonnissen omgezet of uitgesteld.

Amnesty Delft organiseert een schrijfactie om aandacht te vragen voor Maria Isabel Franco uit Guatemala. Maria was een 15-jarige scholier uit Guatemala toen zij in 2001 op een brute wijze werd vermoord. Haar moeder zet zich nog altijd in voor gerechtigheid rondom haar dood. Een gevecht tegen straffeloosheid, waarbij zij wordt lastiggevallen en bedreigd door onbekende personen. De autoriteiten hebben de daders van de moord op haar dochter tot op heden nog niet berecht.

Jij hebt de macht: schrijf een brief

Steun de moeder van Maria in haar strijd voor gerechtigheid en kom naar de schrijfactie van Amnesty Delft. Schrijf en/of onderteken een (voorbeeld)brief. Of schrijf een kaart die naar de moeder van Maria zal worden gestuurd als teken van solidariteit.