Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

Moonstruck Jazz Nights: Van Cuba naar Colombia

  • datum:23/09
  • tijd:20:00 - 22:30 uur
  • locatie:Tobacco Theatre
  • adres:Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam

Moonstruck Jazz Nights: Van Cuba naar Colombia

 

De volgende etappe in de reis in Latijns-Amerika met Ramon Valle (piano) en Maite Hontelé (trompet) start in Cuba en gaat vervolgens over naar Colombia. In deze editie pakt Maite Hontelé haar trompet weer op na ruim vijf jaar oorverdovende stilte. In de ruim negen jaar ervoor was zij de Koningin van de Salsa in Colombia. Ze was een voorbeeld en inspiratiebron voor vele vrouwen en mannen en toerde met haar band voor grote uitverkochte podia over de hele wereld. Na haar terugkeer in Nederland vertelde Maite haar verhaal hierover in de 2doc documentaire Ademtocht, de vele gevechten van Maite Hontelé.

 

En nu, na vijf jaar, heeft Maite Hontelé onze uitdaging aangenomen om samen met de energieke en charismatische Cubaanse pianist Ramón Valle een intiem en sprankelende muzikale reis aan te gaan van Cuba naar Colombia. Een bijzondere en absoluut niet te missen première op de Moonstruck Jazz Night. 

 

Om alvast helemaal in de Colombiaanse sferen te komen is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid om te genieten van een driegangendiner met Colombiaanse touch, gepresenteerd door Michelinster chef Dennis Huwaë.

 

Programma
17:15 – 18:00 inloop diner (deur sluit om 18:00)
18:00 – 20:00 driegangendiner van Chef Dennis Huwaë
20:00 – 20:30 inloop concert (deur sluit om 20:30)
20:30 – 21:15 1e set concert
21:15 – 21:45 pauze
21:45 – 22:30 2e set concert
22:30 – sluit na borrel

Tickets: Reserveer een kaartje via deze link >>
Diner & Concert: € 77,50 (Tijdslot 17:15 – sluit)
Concert: € 35 (Tijdslot 20:00 – sluit)

 

Maite Hontelé
Maite is trompettist en bandleider met hart en ziel en houdt ook enorm van het leven naast het podium. Tussen 2009 en 2018 woonde ze in Colombia. Een decennium waarin ze vijf cd’s uitbracht. De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy. Cuba Linda won in 2019 een Cubadisco award voor beste internationale album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden voor een Edison Jazz/World. Met haar salsa-band toerde zij over de hele wereld. Ze was een voorbeeld en inspiratiebron voor vele vrouwen die in navolging van haar ook trompet of een ander instrument gingen spelen.

 

In 2019 is de indrukwekkende documentaire Ademtocht, de vele gevechten van Maite Hontelé, in première gegaan, waarin ook de keerzijde te zien is wat het met je kan doen als je in Colombia gezien wordt als de Koningin van de Salsa. Sinds haar terugkomst naar Nederland was Maite tussen 2019 en 2022 artistiek directeur en programmeur van het wereldmuziekfestival Music Meeting en initiator van Music Meeting All Ears, een online muziekkanaal. Een gedreven persoonlijkheid en muzikante die na vijf jaar ‘stilte” de trompet weer oppakt en op de Moonstruck Jazz Night van 23 september voor de allereerste keer weer een concert zal geven, uitgedaagd door de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle en de Moonstruck Jazz Nights.

 

Ramón Valle
Ramon Valle “Het andere gezicht van de Cubaanse jazz”, zo wordt de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle al jaren genoemd. Ramón onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Ramón wordt over de hele wereld geprezen om zijn overdonderende, expressieve pianospel, waarin zijn Cubaanse achtergrond en zijn klassieke scholing sterk aanwezig zijn. Valle speelde op vele prestigieuze festivals als London Jazz, North Sea Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz Festival.