Latijns-Amerika magazine.
 

Orquesta Color Tango + tangosalon

  • datum:29/09
  • tijd:15:00
  • locatie:RASA
  • adres:Pauwstraat 13a, Utrecht

Vanaf 16:15 tangosalon in de grote zaal. Tijdens het concert wordt de grote zaal van RASA omgetoverd tot tango ballroom, dus volop gelegenheid om te dansen!

“Color Tango is een tak van de reusachtige boom die Osvaldo Pugliese heet”, aldus bandoneonspeler Roberto Alvarez, die Orquesta Color Tango in 1989 heeft opgericht. Pugliese (1905-1995) staat bekend om zijn melancholische arrangementen met behoud van het lopende tangoritme waarop traag-intens gedanst kan worden. Pugliese stond aan de wieg van de tango in concertvorm en was de wegbereider voor Piazzolla. Alvaraz, die 11 jaar in het orkest van Pugliese gespeeld heeft. Hij neemt de kennis en het gevoel mee naar zijn nieuwe Color Tango. De tak groeit door en is zowel modern als klassiek. Bij de twee bandoneons, twee violen, piano, contrabas en zanger Roberto Decarre, is het keyboard van Gustavo Hunt aangeschoven. Een eigentijdse verrijking voor de harmonieën bij de meeslepende en krachtig stuwende ritmes van Color Tango.

“Color Tango” is a branch of the giant tree that is called Osvaldo Pugliese”, said bandoneon player Robert Alvarez who started Orquesta Color Tango in 1989. Having played in Pugliese’s orchestra for 11 years, Alvarez brings the knowledge and sentiment into his new Color Tango. The branch continues to grow and is modern as well as classical.

Kijk hier voor meer informatie.