Latijns-Amerika magazine.
 

Antilliaanse Feesten 2013: een voorproefje

01-08-2013 door Ruby Sanders

Het grootste Caribische muziekfestival van Europa komt er weer aan; op 9 en 10 augustus kun je je onderdompelen in Caribische sferen op de Antilliaanse Feesten in het Belgische Hoogstraten. De beste bands, het lekkerste Caribische eten en de gezelligste festivalcamping die wij kennen; conSentido zal na de succesvolle editie van vorig jaar weer van de partij zijn. Wat valt er te verwachten dit jaar en waar verheugen wij ons het meest op?

Zoals door niemand ongemerkt kan zijn geweest, is reggaeton de afgelopen jaren gestegen als een van de populairste genres van heel Latijns-Amerika en ook van het muziekfestival, met dit jaar de grote ster Daddy Yankee als kers op de reggaetontaart. Daddy Yankee is volgens het Billboard Magazine “de meest relevante Latin Urban Artist ter wereld”, getuige daarvan meer dan 10 miljoen verkochte platen en verschillende internationale awards.

Andere reggaeton komt van RKM y Ken Y en uit Cuba van de Cubaton All Stars. De Jamaicaanse Ce’Cile is een van de weinige vrouwelijke hoofdacts, en brengt aanstekelijke dancehall ten gehore.

Wie vooral voor de salsa komt heeft niet ontzettend veel keus, maar kan zich wel beide avonden verheugen op twee topacts uit Colombia; Guayacan Orquestra op vrijdag en Jimmy Saa op zaterdag, en ook op de swingende timba van Charanga Habanera en Azucar Negra kan gedanst worden!

Behalve op reggaeton en salsa kun je de heupen losgooien en de billen schudden op bachata, merenge, zouk uit de Franse Antillen van Kassav en soca uit Trinidad en St. Eustatius. Uit Colombia komt verder het populaire Bomba Estéreo en uit Congo de mannen van Staff des Leaders.

Naast de bekende namen en genres, zijn de Antilliaanse Feesten er juist ook om bands en stijlen te ontdekken die je nog niet kent. Wat een fijn vooruitzicht; en dan hebben we het nog niet eens gehad over de overheerlijke arepas, yuca frita, johnny cakes, kabritu of karni stoba, schaafijs en cocktails, ‘salsiando’ op de camping, lekker liggen in een hangmat en de ogen uitkijken naar het voorbijgaande publiek en uiteindelijk tot in de kleine uurtjes dansen in de zweterige clubtent.

DSC_0047 2

Kijk hier, hier en hier voor onze verslagen van vorig jaar.

Er zijn nog kaarten te koop voor het festival, dagtickets zijn €44 en weekendkaarten kosten €76. Zie de website voor kaartverkoop en meer info.

 

reageren