Latijns-Amerika magazine.

door Lotte van Oudheusden

Vorige maand stond conSentido in het teken van de Latijns-Amerikaanse keuken. Naast fotoreportages, recepten en een overzicht van Latijns-Amerikaanse restaurants in Nederland en België, gaven wij een aantal tips om kookinspiratie op te doen. Een van de blogs in dit lijstje is Nos Kushina Krioyo   (antilliaans-eten.nl). 

Deze blog is van de in Nederland wonende Curaçaoenaar Jurino. De afgelopen drie jaar heeft hij zo’n tachtig Antilliaanse recepten geplaatst en voorzien van mooie illustraties; een aanrader!

Vandaag probeerde ik twee recepten van Jurino: Arroz Moro (rijst met kidneybonen) en Ko’i Pinda (pindabonbons). 

“Makkelijk, makkelijk, makkelijk…. dat is dit recept! En het resultaat? Gewoon prachtig… alsof je UREN in de keuken hebt gestaan”, zo introduceert Jurino de pindabonbons. Bij mij verliep het maakproces iets minder makkelijk helaas, waardoor het eindresultaat er niet zo mooi uitziet als bij Jurino. Maar lekker was het wel!

De pindakaasvulling werd geen stijve massa, waardoor het lastig was om er goede bolletjes van te maken die niet van de satéprikker afvielen in de gesmolten chocolade. Misschien kwam dit doordat ik te weinig poedersuiker heb toegevoegd? 250 gram (een hele bus) leek mij erg veel. 

Vind meer heerlijke Antilliaanse recepten van Jurino op antilliaans-eten.nl!

Ko'i Pinda

Foto’s: Lotte van Oudheusden

 

Ingredienten:

  • 250gr. pindakaas (zonder stukjes)
  • 50gr. roomboter
  • 250gr. poedersuiker
  • 200gr. pure chocolade
  • een dopje vanille-essence
  • 100gr. pinda’s (ongezouten)

Bereiding:

Zoals beschreven op Nos Kuschina Krioyo

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en meng deze in een grote kom met de pindakaas.
  • Voeg nu de vanille-essence en de poedersuiker toe en roer goed todat je een stijve massa krijgt.
  • Rol balletjes van de pindakaasmassa (ongeveer 2CM doorsnede)
  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • Neem steeds één pindakaasballetje op een satéprikker en doop deze kort in de gesmolten chocolade. Leg de balletjes op een vel bakpapier.
  • Hak de pinda’s in grove stukken (b.v. heel kort in een keukenmachine) en bestrooi de balletjes hiermee.
  • Zet de balletjes minstens een uur in de koelkast, zodat de chocolade weer hard wordt.