Vorige maand stond conSentido in het teken van de Latijns-Amerikaanse keuken. Naast fotoreportages, recepten en een overzicht van Latijns-Amerikaanse restaurants in Nederland en België, gaven wij een aantal tips om kookinspiratie op te doen. Een van de blogs in dit lijstje is Nos Kushina Krioyo (antilliaans-eten.nl).
Deze blog is van de in Nederland wonende Curaçaoenaar Jurino. De afgelopen drie jaar heeft hij zo’n tachtig Antilliaanse recepten geplaatst en voorzien van mooie illustraties; een aanrader!
Vandaag probeerde ik twee recepten van Jurino: Arroz Moro (rijst met kidneybonen) en Ko’i Pinda (pindabonbons).
“Makkelijk, makkelijk, makkelijk…. dat is dit recept! En het resultaat? Gewoon prachtig… alsof je UREN in de keuken hebt gestaan”, zo introduceert Jurino de pindabonbons. Bij mij verliep het maakproces iets minder makkelijk helaas, waardoor het eindresultaat er niet zo mooi uitziet als bij Jurino. Maar lekker was het wel!
De pindakaasvulling werd geen stijve massa, waardoor het lastig was om er goede bolletjes van te maken die niet van de satéprikker afvielen in de gesmolten chocolade. Misschien kwam dit doordat ik te weinig poedersuiker heb toegevoegd? 250 gram (een hele bus) leek mij erg veel.
Vind meer heerlijke Antilliaanse recepten van Jurino op antilliaans-eten.nl!