Latijns-Amerika magazine.

Over ons

conSentido is een online journalistiek magazine over Latijns-Amerika


conSentido is in 2012 opgericht door vier jonge Latijns-Amerikanisten, gevestigd in Nederland, België en Latijns-Amerika, en heeft sindsdien een breed netwerk ontwikkeld van lezers en betrokkenen.

conSentido houdt van Latijns-Amerika, van Nederland en van België, en beoogt de uitwisseling tussen deze plekken te bevorderen. Dat doen we door vanuit een verrassend perspectief over Latijns-Amerika te informeren. We zijn nieuwsgierig, maar weten niet alles. We houden van diepgang, maar ook van chistes en knipogen. We zijn realistisch, maar niet cynisch. Idealistisch, maar niet naïef. Met een online karakter en veel  verschillende auteurs bieden we vernieuwende informatie over een actueel Latijns-Amerika; de mythes en vooroordelen voorbij en met aandacht voor de grote sociale veranderingen die het continent beleeft.

conSentido werd opgericht door vier Latijns-Amerikanisten met uiteenlopende vooropleidingen, verenigd in een affiniteit met het Latijns-Amerikaanse continent. conSentido is sinds 2012 een groeiend platform dat laagdrempelig, maar niet oppervlakkig over Latijns-Amerika informeert. 

Hoewel een groot deel van de artikelen uit eigen pen in het Nederlands is, bieden we van gastauteurs ook leesvoer aan in het Spaans en Engels. 

Waarom de naam conSentido? Bij het ontstaan van het magazine werd eens temeer duidelijk dat dit grote continent dat Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied beslaat niet gemakkelijk te veralgemeniseren valt. Daarom conSentido: informatie die con sentido, ofwel van betekenis, is. Op een speelse manier bespreken we serieuze zaken, zonder te pretenderen naakte waarheden te bieden. Bovendien willen we van jullie een verwende, ofwel consentido, lezer maken met een overvloed aan berichten over cultuur, media en kunst, actualiteit, opinie, de lekkerste recepten en culinaire cultuur. De uiteindelopende Latijns-Amerikaanse activiteiten in Nederland en België delen we in onze agenda.

>> Beluister hier een interview met conSentido op Radio CÍRCULO D.M. >>

salsa club weert interview