Bij het denken aan ijs zal de meerderheid vanzelfsprekend aan smaken zoals chocolade, vanille of aardbei denken. Dit zijn volgens mijn bescheiden mening de meest gangbare smaken die je tijdens je leven zult proeven. En ja, het wordt je al te gemakkelijk gemaakt. Je hoeft alleen maar naar de supermarkt te gaan en je koopt je favoriete smaak ijs. Tot op een dag mijn oma Consuelito op bezoek kwam in mijn woonplaats Tapachula. De heetste plaats die je je kunt voorstellen.
Op deze dag in maart gaf de thermometer een temperatuur van 38 graden aan en je kunt jezelf afvragen hoe je in een plaats kan wonen, die je permanent doet denken aan een sauna. De komst van mijn oma kwam als een geschenk uit de hemel. Ze leerde me één van de beste recepten die ik tot de dag van vandaag ken; het maken van mijn eigen helado de aguacate, oftewel avocado-ijs! Ja, je leest het goed, avocado. De meesten kennen de vrucht, waarvan de naam van het precolumbiaanse woord ‘ahuacatl‘ afstamt, als het basisingrediënt voor de fameuze guacamole dipsaus. Helado de aguacate is het meest exotische ijs dat je in je leven zult proeven en is daarnaast nog eens goedkoop en zeer makkelijk te bereiden!
Noticias en conSentido werken de komende maanden samen aan een culinaire special. Hierin besteden we gezamenlijk aandacht aan recepten met een persoonlijk tintje van redactieleden en lezers van beide sites. Ook beginnen we een culinaire ontdekkingsreis die ons brengt in Latijnsamerikaanse restaurants in Nederland en Belgie. De artikelen zijn te lezen op Noticias en conSentido en worden iedere twee weken gepubliceerd. Heb jij een lekker en bijzonder recept? Stuur het dan op zodat wij het kunnen publiceren.